Locations / Sites

Borealis Kallo

Borealis Kallo

Borealis Kallo N.V.

Sint-Jansweg 2 - Haven 1568
9130 Kallo-Kieldrecht, Belgium
Tel. +32 3 570 52 11
Productie- en onderhoudsupdate

Alle berichten

Over Borealis

Borealis is een van 's werelds grootste leveranciers van geavanceerde en duurzame oplossingen op het gebied van polyolefinen. In Europa is Borealis ook toonaangevend op het gebied van recycling van polyolefinen en een belangrijke producent van basis-chemicaliën. We maken gebruik van onze expertise in polymeren en decennialange ervaring om innovatieve en circulaire materiaaloplossingen met een toegevoegde waarde aan te bieden voor belangrijke sectoren zoals consumentenproducten, energie, gezondheidszorg, infrastructuur en mobiliteit.

Bij Borealis, met activiteiten in meer dan 120 landen en met het hoofdkantoor in Wenen, Oostenrijk, werken circa 6000 mensen. In 2022 boekten we een nettowinst van 2.1 miljard euro. Het Oostenrijkse internationale olie- en gasbedrijf OMV bezit 75% van onze aandelen. De overige 25% is in handen van ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) uit de Verenigde Arabische Emiraten.
We vinden telkens opnieuw uit wat essentieel is voor een duurzaam leven. Daarvoor bouwen we voort op ons engagement voor veiligheid, op onze mensen, innovatie en technologie, en uitmuntende prestaties. We gaan de transformatie naar een circulaire economie van polyolefinen versnellen en breiden geografisch uit om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn. We breiden onze activiteiten uit met twee belangrijke joint ventures: Borouge (met Abu Dhabi National Oil Company of ADNOC, met hoofdkantoor in de VAE) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS).

q2x7p.naharnet.net | www.borealiseverminds.com

Borealis in België

Borealis Kallo behoort tot de Borealis Group, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen, alsook Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recyclage van plastics.

Borealis heeft drie productiesites in België, in Beringen, Kallo en Zwijndrecht en ook een dienstencentrum in Mechelen met in totaal meer dan 1100 medewerkers. In Kallo, produceert Borealis tot 285.000 ton polypropyleen. Er is ook een dehydrogenatie-eenheid waarin propaan wordt omgezet in propyleen.
De belangrijkste toepassingsgebieden van de Borealis België productie-eenheden zijn folie, vezels, draad en kabel, spuitgieten als ook automobieltoepassingen voor de markten van de Benelux, Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.


Gedownloade documenten

Locatie certificaten

Alle documenten
Certificaat Kallo — ISO 50001
Certificaat Kallo — ISO 45001
Certificaat Kallo — ISCC PLUS
Certificaat Kallo — IATF 16949
Certificaat Kallo — ISO 14001
Certificaat Kallo — ISO 9001